Schoonmaken tapijt

 

Reinig het tapijt regelmatig

Maak je een tapijt geregeld schoon, dan geef je viezigheid geen kans om de vezels aan te tasten. Zo geniet je langer van een mooi kleed!

  • Door het tapijt regelmatig te stofzuigen houd je een groot deel van het stof buiten. Bij normaal woongebruik is twee keer in de week stofzuigen al een goede basis voor het onderhoud van je tapijt
  • Een losliggend tapijt kun je het makkelijkst uitkloppen met een mattenklopper. Hierdoor verwijder je stof, maar ook eventuele motten of tapijtkevers, zonder het gebruik van chemische middelen. Zo belast je het milieu niet.
  • Vlekken in het tapijt kun je het makkelijkst verwijderen met ossengal of groene zeep. Laat dit intrekken en maak het vervolgens schoon met water en azijn. Gebruik geen bleekmiddelen. Hier zitten agressieve bestandsdelen in, die de kleur uit het tapijt halen.
  • Koffie, thee en wijnvlekken zijn over het algemeen goed te verwijderen met soda. Los soda op in warm water en breng dit op de vlek aan. Laat het tapijt goed drogen en stofzuig het daarna. Soda is ook een uitstekend middel om nare luchtjes uit je tapijt te verwijderen.

 

Lukt het je niet om het tapijt weer schoon te krijgen of besteed je het gewoon liever uit? Mijn deskundige vloerspecialisten kunnen je helpen!

Hulp nodig?

Bel 085 - 432 03 45

Keer terug naar: