Boren in hout? Deze boortjes moet je gebruiken

 

Of je nou binnen of buiten een klusje moet doen met de boormachine, de kans is groot dat je hier en daar een gaatje moet boren in hout. Toch is dit niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Het is verstandig om vooraf duidelijk te hebben wat je met het boorgat wil bereiken. Voor elke soort klus is er namelijk een juiste boor. De meest gangbare boortjes staan hieronder beschreven.

 • Houtboor
  Het meest gebruikte type boor voor het boren in hout. De houtboor lijkt qua uiterlijk veel op het boortje voor steen, maar het grote verschil is de scherpe punt.
 • Slangenboor
  De slangenboor is duidelijk herkenbaar aan het schroefdraad. Door het schroefdraad trekt de boor zich in het hout. Gebruik je een slangenboor? Dan is het verstandig om te boren bij lage toeren.
 • Speedboor
  Een speedboor kun je het beste gebruiken voor het boren van grotere gaten wanneer een gatenzaag geen optie is. Let wel op dat je in een rechte hoek boort.
 • Verzinkboor
  De naam zegt het al. De verzinkboor is ideaal voor het boren van gaten waarbij je de schroef in het hout wil laten verzinken. Ideaal als de schroef niet op het oppervlak mag blijven.

Hulp nodig?

Bel 085 - 432 03 45

Keer terug naar: