Bestrijden rioolvliegjes

 

Rioolvliegjes bestrijden

Rioolvliegjes of motmuggen ben je liever kwijt dan rijk. De aanwezigheid van de beestjes zegt vaak iets over de staat van het riool of andere buizen in en om het huis. Ze leggen namelijk het liefst eitjes op vieze plekken en schimmels. Is het riool kapot, of heb je last van een verstopping, dan kun je in een korte tijd rioolvliegjes aantreffen.

Belangrijk: Het is belangrijk om de rioolvliegjes te bestrijden. Je kan namelijk goed ziek worden als je ermee in aanraking komt.

  • Je hebt het vast al eens vaker gehoord: voorkomen is beter dan genezen! Zorg daarom dat je alle plekjes waar viezigheid in kan blijven staan, regelmatig schoonmaakt. Dat zijn bijvoorbeeld afvoerputjes, een gootsteen die niet vaak wordt gebruik of een dakgoot.
  • Heb je de beestjes al gespot? Dan is het belangrijk om te weten waar ze vandaan komen. Voor de bestrijding moet je namelijk weten waar het nest zit. Gelukkig kunnen de vliegjes niet heel erg goed vliegen en zullen ze vaak dicht bij de bron blijven.
  • Het nest bestrijden is een lastig klusje. Het is in eerste instantie al moeilijk het nest te vinden, omdat een rioolvliegje minuscule eitjes legt. Weet je waar het nest zich bevindt, dan kun je het best één van mijn goede ongedierte bestrijders inschakelen. Deze gebruikt speciale pesticiden die de beestjes doden.
  • Ook is het belangrijk om de oorzaak van de plaag aan te pakken. Dit kun je zelf vaak goed oplossen. De meest voorkomende oorzaken zijn: een lekkend riool, stilstaande smurrie in de dakgoot of bloempotten, een slecht afgesloten beerput en openstaande afvalbakken.

Hulp nodig?

Bel 085 - 432 03 45

Keer terug naar: