Aanschaffen gereedschap

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gereedschap?

Goed gereedschap is van groot belang wanneer je zelf klust. Ga je gereedschap kopen en let je op de volgende punten? Dan kan je er zeker van zijn dat je er het langst plezier aan beleeft.

Veiligheid:

Gereedschap is vrijwel altijd voorzien van een keurmerk. Eén van die keurmerken is GS. Dit staat voor “Geprüfte Sicherheit”. Een ander belangrijk keurmerk, CE, betekent dat het gereedschap aan de EG-Veiligheidsrichtlijnen voldoet. Daarnaast zijn VDE en TÜV ook keurmerken die de veiligheid van gereedschap waarborgen. Zie je één of meerdere van deze keurmerken op het gereedschap staan? Dan weet je dat het goed gereedschap is.

Materiaal:

De hardheid van het metaal gebruikt in gereedschap, is belangrijk voor de kwaliteit. Handgereedschap gemaakt van gehard staal heeft hier de voorkeur. Om er zeker van te dat je gereedschap van gehard metaal koopt, kan je letten op de afkorting HSS; dit is een specifiek keurmerk die hardheid garandeert.

Handgreep:

Handgrepen van gereedschap bestaan bijna altijd uit metaal, hout of kunststof. Klus je veel, dan is het slim om goedkoop gereedschap te laten liggen. Het kan namelijk zijn dat handgrepen snel los laten.

Controle:

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat het gereedschap goed in de hand ligt en dat je er zelf goed mee kunt werken. Probeer dus meerdere merken uit!

Hulp nodig?

Bel 085 - 432 03 45

Keer terug naar: